Tillbaka  
Den långa resan till Amerika
2004-09-10
Kommer senare..

Tillbaka
Bilder
Linus och Linnea är lite sena. Dessutom går de av vid fel terminal. Det blev helt enkelt rally hela vägen genom Arlanda. Fort gick det!
Riktiga karlar laddar givetvis upp med en öl redan innan lunch. Så även Svante.
Var har Mats tagit vägen? Det här var varken första eller sista gången vi ställde oss den frågan.
Per försöker demonstrera den danske flipperstilen.
Totalt kaos. Efter att ha blivit incheckade och allt visar det sig att den hydrauliska pumpen i en av flygplanets motorer inte fungerar. Vi blir utkörda, och får vänta. Vänta. Vänta. Och vänta. Efter ca 2 timmar bestämmer sig British Airways för att det är lika bra att boka om alla passagerare till alternativa plan. Någonstans i den här röran försvann nog vårt bagage. Antingen blev det kvar på Arlanda, eller i London. Eller vem vet, det kanske hamnade på Mauritius?
Sockerpappa Per köpte godis för ett helt kompani på Arlanda, och såg det som sin uppgift att hålla resten av gruppens blodsocker på en hög nivå under resten av resan.
I London hade vi ca en timme på oss innan vår anslutande flight mot Amerika. Vi sprang omkring som yra höns och letade efter T3, men hann inte hitta det förrän det var dags att boarda. Linus gjorde misstaget att hänga ett par hörlurar om halsen, och blev den enda av oss som fick en grundlig genomgång i säkerhetskontrollen.
Efter sjutton bedrövelser var vi äntligen på väg mot Pittsburgh. Utan bagage, ca 4 timmar senare än beräknat och i en hyrbil som blev en storlek för liten gav vi oss iväg från New York med siktet inställt på Pittsburgh. När klockan närmade sig 2 på natten (8 på morgonen svensk tid) bestämde vi oss dock för att ta in på ett lagom skabbigt vägmotell.
Torsdag morgon: Vi laddar upp med en stabil frukost på en äkta "family diner". Bacon, scrambled eggs och hash browns till Mats, Magnus och Monstret, jordgubbspannkakor till Linus och kaffe till Per.
Per körde mycket pålitligt hela vägen, och vann dessutom bil-tävlingen som gick ut på att komma på flipperrelaterade termer. Frågan är om det var Per eller vi andra som blev mest förvånade.
Grabbarna Grus i baksätet. Nu är det inte långt kvar tills vi får spela flipper!

Mats är lagom road av att åka bil, dagens citat från Linus var "Nu tycker jag att vi ska prata multibollar istället", och Logix utnämdes till Stpbs svar på Bon Jovi.
I torsdags började kvalandet. Per snittade strax över 10 voidade kvalförsök per dag. Man kan inte annat än bli imponerad över att han orkar stå och spela över 12 timmar om dagen. Bakom Per kan man ana legendaren Lyman Sheats och hans mycket speciella spelstil.
Med sådan här fantastisk publik känns det nästan som om man vore hemma på söderbiljarden. Fast så får man kanske inte skriva. I bakgrunden ses iallafall A-divisionens kvalspelare.
Mats är nyfiken på om hans senaste entry har blivit registrerad.
Linus tredje entry i B verkar räcka, så han försöker sig på en enhands-T2 istället.
Dansk spelstil (LAJ) VS The American Way (Lyman).
Stilstudie på Lyman Sheats.
Mats och Logix testar om en öl på det lokala haket kan hjälpa dem att slappna av.
Linnea fick besök av en arbetskamrat från Skanska i USA och dennes fru. De fastnade bägge två för flipper och har säkert spelat upp minst 40 quarters. John kvalade dessutom till Seniors Division.
Trailer Tom och Linus försöker spela dubbel-AFM. Tom och hans polare spelar in skateboard/flipper-videos och filmade mycket när vi lärde dem att spela "rumpa", något som de döpte till Tag Team Pinball.
Jasmijn (en av alla trevliga holländare vi träffat) och Linnea spöar skiten ur killarna på dubbeltävlingen. Förstås.
Kön för att köpa kvalförsök på söndagmorgonen sträckte sig långt utanför lokalen.
Pal har kört MÅNGA kvalomgångar, men det verkar ha lönat sig. Som det ser ut just nu är han också vidare till final i världens största flipperturnering!
Mats tar det lugnt med en kaffe och en cigg. Hans sista entry verkar räcka till finalen.
Linneas amerikanska "kompis" med hans andrapris från Senior Division. Vad som inte syns på bilden är de 500 dollarna. Och den här mannen behövde övertalas för att spela överhuvudtaget. :)
Linus på TZ och holländaren Mark på T2. Här regerar Europa! Bägge killarna sopade mattan med jänkarna på just den här omgången.
Finalpublik.
Scorekeepern i B-divisionen.
Linus och tjockisen spelar särspel om sista platsen i B-divisionsfinalen.