Tillbaka  
Stockholms Öppna mästerskap 2004
2004-03-30
Stockholms Öppna Mästerskap

Lördagen den 28:e februari gick Stockholms Öppna Mästerskap av stapeln på Lasergame. Gräddan av Sveriges flipperspelare var på plats för att göra upp om den prestigefyllda titeln och förstapriset som var ett No Fear!
Tävlingsspelen var i stort de samma som på festen kvällen före, dvs Totan, TAF, AFM, SS, IJ, I500, TZ, Dr Who, DM, CV, ToM ,och WCS. Samtliga inställda på tournament mode och utan extrabollar. De 44 deltagarna seedades in i sex kvalgrupper, där alla mötte alla två gånger. De två bästa ur varje grupp gick till kvartfinaler. De två bästa därifrån gick till semifinal och slutligen återstod fyra spelare i final. Några skrällar i kvalspelet var att Gävles flipperdrottning Helena (YOO) Walter åkte ut efter bl a problem att bemästra Dr Who. Även Faluns Jorian (JOE) Engelbrektsson fick respass, trots Pinburghrutin, efter dubbeldäng på Totan av Svante (SVE) Ericsson. En annan förhandstippad spelare, Karl (KGB) Broström, med bl a en fjärdeplats i PAPA –98 i bagaget, fick trots elegant superjackpotmatande på IJ se sig besegrad i kvartsfinalen. Semifinalerna blev som följer:

Grupp N (semi), spel CV, TZ och TAF
Victor TFF Håkansson 2 3 0, summa 5p, placering 3
Patrik PAL Bodin 3 1 1, summa 5p, placering 2
Linus S P Jorenbo 0 0 2, summa 2p, placering 4
Mats MCR Runsten1 2 3, summa 6p, placering 1

I grupp N såg TFF till en början ut att enkelt ta sig till finalen, medan S P och MCR trasslat till det för sig. MCR tog dock Tour the Mansion på TAF på kula ett och satte press på de övriga. TFF lyckades inte undvika den försmädliga sistaplatsen och var därmed borta på inbördes möte.


Grupp M (semi), spel TOM, AFM och SS
APB 3 1 1, summa 5p, placering 3
Dr Flipper 1 0 0, summa 1p, placering 4
FEZ 2 3 2, summa 7p, placering 1
Fredrik L 0 2 3, summa 5p, placering 2

I grupp M inledde Per APB Holknekt fint med knapp men tillräcklig seger på ToM. Svenske Mästaren Stellan Dr Flipper Blomqvist stod inte att känna igen, medan Stefan FEZ Andersson spelade jämnt och säkert som alltid. Det artade sig till en rysare på SS, där samtliga spelare ”chokade”, och APB missade finalplats på inbördes möte mot Fredrik L pga ett missat Crateskott.

I finalen såg vi således:
Fredrik (F L) Lindberg, Mats (MCR) Runsten, Patrik (PAL) Bodin och Stefan (FEZ) Andersson. Finalen spelades på Cirqus Voltaire, Attack from Mars och Twilight Zone. Spelarna fick poäng i fallande skala efter placering. Klockan hade nu blivit midnatt och en viss trötthet hade smugit sig på spelarna.
Resultat:
Cirqus Voltaire Poäng: Total
1:a Mats Runsten 3 3
2:a Fredrik Lindberg 2 2
3:a Stefan Andersson 1 1
4:a Patrik Bodin 0 0

Måttliga poäng, runt 80M, räckte för att vinna här.


Attack from mars Poäng: Total
1:a Fredrik Lindberg 3 5
2:a Mats Runsten 2 5
3:a Stefan Andersson 1 2
4:a Patrik Bodin 0 0
Efter småvingligt spel av alla på förstakulan trampade Fredrik igång. Håvade in drygt 20B på sin första (!) Total Annihilation. MCR försökte på sin sista kula komma ikapp, men fick nöja sig med andraplatsen efter att ha stannat på ca 28B. Fredrik landade på ca 45B.


Twilight Zone Poäng Total
1:a Fredrik Lindberg 3 8
2:a Stefan Andersson 2 4
3:a Mats Runsten 1 6
4:a Patrik Bodin 0 0


Fredrik hade ett fint läge inför sista matchen, och det var endast MCR som kunde gå förbi honom om denne vann och Fredrik inte blev bättre än trea. Men Fredrik ställde skåp direkt och Litzade på första kulan. MCR, som normalt spelar stabilt på TZ, hittade ingenting utom gummistolpar och därmed var saken klar.

Slutställningen blev således:
1.a Fredrik Lindberg
2:a Mats Runsten
3:a Stefan Andersson
4:a Patrik Bodin

Fredrik belönades med ett No Fear i fint skick. Mats fick ett Gameboy Advance med tillhörande Pokemon Pinball. Stefan och Patrik fick LOTR-translites samt lite övriga Sternprodukter.

Tillbaka
Bilder
"Vad gör vi om det ligger "En dalmas under ett flipper?"
En dalmas under ett flipper eller en sned kamera
En jätteros till alla som pustade, stönade och stånkade för att först få alla spel till HRC och sen på lördan få alla till LG! Tro oss när vi säger: En tävling är jäkligt tung att arrangera!
Bara så ni vet: Hard Rocks hiss funakde med ungefär 3 centimeter till godo. Varje gång vi lassade in ett flipper och tryckte på upp-knappen så höll vi för öronen och förväntade oss att hissen skulle fastna halvvägs upp...
Undan för äss!
Flytta dig din jäkla gubbracer...
Martin "MC" Carlsson sponsrade med biltransport. Det är bara typ 100 meter mellan HRC & LG, men 150 kg flipperspel är banne mig tungt ändå!
Replicant, Svnte & visst måste det barret tillhöra TFF? MCR spelar i bakgrunden.
Måste vara logix, Stockholms kära norrlänning som är i sin "jävla ballyspel nu jävlar ska jag tilta" är snabbare än kameran...
MCR & skagget
Vi vill också spela final...
JOE Fredrik och TFF på rad, tre flipperkungar som är grymt svårslagen!
Underbart att se en flipperhall med flippers i toppklass och Sveriges elit ivrigt spelande!
Bra poäng i kvalspelet!
Många ville se finalen, kanske en projektor till nästa final?
Finalspel #2 på AfM bjöd på en uppvisning av Fredrik!
Klockan blev mycket, men Lasergames underbara personal ställde upp och jobbade övertid när finalspelarna visade att man ska spela länge i en final!
Ingen kan väl klaga på att det var skitpoäng i finalen... Bra jobbat allihopa!
Fredriks slutscore på AFM UTAN extrabollar! RESPECT!
Patrik "PAL" Bodin (lädermannen/the man in black) drog en fjärdeplacering, Bra jobat PAL!
Stefan FEZ tar en tredjeplats. Han lär bli grym på nästa SM när han nu spelar i stället för att arrangera!
Mats körde en score på AFM som de flesta StPb-utmanare hade varit väldigt stolta över, men mot en motståndare som drar +20b på en TA-multiboll är det inte mycket att göra!
En hel dags speland och det var allt jag fick??? Nejdå, Fredrik fick även resten avv No Fear flippret! Jättegrattis till en värdig vinnare!
Men se lite glad ut då, du vann ju precis ett flipper för bövelen...
En mycket värdig vinnare i Fredrik L höjer pokalen framför No Fear transliten som symboliserade första priset.